TOTAL ENDRING

Hola,

På Torsdag slo jeg på stor trommen og gjorde om rommet mitt. Jeg fikset rommet mitt for noen år siden, men siden da har jeg flyttet frem og tilbake mellom USA og Norge, og soverommet mitt ble roterommet / gjesterom.

Det var rett og slett ikke en hyggelig omgivelse, og jeg hadde aldri lyst til å tilbringe tiden min på rommet utenom å sove. Mens nå sitter jeg her og både blogger og leser til eksamen. Fant liksom plutselig ut at jeg faktisk skal bo her noen måneder, og jo bedre man trives meg omgivelsene rundt seg, jo bedre har man det. Så det var virkelig på tide at jeg tok tak i problemet.

Det værste var at det ikke skulle så mye til. Det eneste jeg kjøpte inn var hvite gardiner og sengetøy, også falsk sause skinn. Utenom det hadde jeg alt fra før. Flyttet på møblene, hev mye dritt og vasket ut rommet. Det ser rett og slett så mye bedre ut nå !!

Eller hva synes dere ?

 

FØR

 

ETTER

 

HUN ER ¨POM FAMOUS¨

Hola,

Noen av dere vet nok dette, men Chanel altså min søte lille pomeranian har faktisk sin egen Instagram. Jeg tar jo mange bilder av henne hele tiden, så fant ut at jeg like gjerne kunne lage en Instagram konto.

Hun har faktisk 1000 følgere nå, noe jeg ikke er overrasket over. Hun er jo kjempe søt, og hvem vil ikke se søte pomeranian bilder hver dag på instagramen sin. Synes nesten det er gøyere med Chanel sin insta, enn min egen. Vet at uansett hva bilde jeg legger ut på hennes insta blir likt, men mye mer «streng» og usikker på hva jeg selv skal legge ut på min. Så hun får flere og flere følgere og jeg mister dem bare.

Min gode venninne Michelle/Micchii  var på besøk i dag, og tok mange utrolig søte bilder av Chanel. Vi er heldige som har henne!! Veldig lett å se forskjellen på bildene jeg tar, og hennes bilder av Chanel for å si det slik. 

Insta : CHANEL.S.LOPEZ

Neida, eller jo det er sant. Men tror jeg trenger mer inspirasjon. Og Instagram elsker og blokke meg. Var vist litt for aktiv en stund, så med eneste gang jeg liker over 10 bilder på rad nå, så blir jeg blokket for en uke. Som betyr at jeg ikke kan like eller legge ut bilder. Noe som er skikkelig kjipt. Bra jeg har Chanel sin insta da…..

……… !

Hola,

De dagene her går virkelig fort, og jeg føler jeg ikke har fått gjort noe. Tiden min går for det meste til å ta vare på Chanel, og holde det veganske kostholdet. Lager jo alle måltidene for både meg og mamma, og så hjemmelaget som mulig, tar litt lengre tid enn å bare varme noe mat i mikroen for å si det slik.

( Legger ved noen bilder som Beste Michelle/Micchii har tatt av Chanel, hun er så utrolig flink!!)

Sliter fortsatt med å ikke klare å sitte meg ned å lese til eksamen, noe som er krise, siden første eksamen allerede er nå 15 Mai! Det er og selvfølgelig den jeg må lese mest til og, siden det er norsk muntlig. Men det skal gå bra, når jeg først kommer inn i det, så går det nok bra. Men ja, jeg gjør alt annet enn å lese. Istedenfor å lese i går, så begynte jeg plutselig å ommøblere hele soverommet mitt, som ble kjempe bra. Men ikke det jeg egentlig burde gjøre.

Kjenner jeg egentlig kunne tenkt meg å bare lagt hele eksamenen til side, jobbet og nyte livet. Gått på tur opp til fløyen, spise softis på toppen. Hatt piknik og grillet med venner, eller sittet på bryggen med et kaldt glass hvitvin eller prosecco. Men for det første så har jeg ikke penger og tid til slik nå. Men forhåpentligvis kan jeg gjøre alt etter 27 Mai, når alle eksamenen er ferdig.

Har og begynt å planlegge bursdagen min, siden jeg må ta hensyn til smitte reglene, har jeg planlagt å ha mine fire nærmeste venner på besøk. Flere detaljer får dere når det nærmer seg. Men temaet blir Breakfast at Tiffany’s.

 

LOPEZ’S HJEMMELAGET HUMMUS

Hola,

Etter å lovet dere oppskriften på hummusen min en stund, så har jeg endelig tatt meg tid til å skrive dette innlegget. Ikke at jeg egentlig ikke har hatt tid, men lenge leve latskap.

Når jeg bestemte meg for å lage hummus, så jeg for meg mange timer og styr.  Så jeg ble overrasket over hvor lette det egentlig var. Ingrediensene er ikke så dyr, og heller ikke mange. Så det er utrolig mye billigere å lage hummus selv, enn å kjøpe på butikken som er utrolig dyrt.

Først og fremst må du lage Tahini, som er laget av sesam frø og olje. Det brukes i mange typiske mitt østen retter, og som sagt spesielt i hummus. Den gjør hummusen mye mer kremet. Hadde egentlig planer om å ta bilder av hvert steg. Men glemte det dessverre helt.

 

TAHINI

DU TRENGER:

– 140G sesam frø

– 2 til 4 spiseskjeer med natural oliven olje

– en klype salt

• Først «steiker» du sesam frøene på en steikepanne med litt olje, på medium varme. Når de begynner å bli gylden brun, putter du de til siden og lar de bli kald. De brenner veldig lett, så pass på å røre hele tiden, og skru gjerne ned varmen.

• Når frøene har blitt kald, putter du de i en blender og mikser til de blir deig aktig. Dermed tilfører du oljen og salten. Om den fortsatt er veldig tykk, tilfører du litt vann til den blir mer flytende. Konsistensen kan minnes om en pannekake røre.

• Du kan bruke tahini’en med eneste gang, eller lagre den opp til en måned i en lukket syltetøyglass/ oppbevarings boks.

 

HUMMUS

DU TRENGER:

 

– 250g kokt kikerter

– 60ml fersk sitron saft

– 60ml Tahini

– 1 båt med hvitløk (Du kan ta mer om du vil ha hvitløk hummus)

– 30ml oliven olje

– 1/2 teskje med spisskummen krydder

– 30/45 ml med vann

• Først mikser du Tahini og sitron saften til det blir en tykk pisket deig. Etter det mikset jeg inn hvitløk, oliven olje og spisskummen. Dermed delte jeg kikertene opp i to doser. Og helt på slutten tok jeg opp i litt vann for å gjøre den mykere. Pass på å miks godt mellom hver ingrediens du putter oppi.

• Tilslutt tok jeg litt olje og paprika krydder oppå. Veldig godt med hummus som grønnsaks dipp, eller på skiver.

 

 

KYLLING AKA TOFU KARRI

Hola,

God ettermiddag kjære dere. Denne søndagen har vært utrolig avslappende og koselig. Sov inn, spiste brunsj istedenfor frokost og lunsj, gikk en lang tur med Chanel og laget en utrolig god kylling aka tofu karri.

Planene mine var egentlig å stå tidlig opp og få gjort mye. Men jeg er blitt flinkere til å følge magefølelsen, og bygge dagen min etter hvordan dags humøret mitt er. Og i dag ble det enda en lat dag, men det er okay.

De korona tidene er noe dritt, men samtidig er det litt deilig å ikke måtte gjøre noe. Ikke ta meg feil, jeg må fortsatt passe på Chanel og burde begynne å lese til eksamen. Men det er ikke slik at jeg må være på en plass fra 8 til 3 for eksempel. Så jeg prøver å nyte de tidene her, selv om det høres merkelig og feil ut.

Uansett, nå har jeg sittet her i 2 timer og prøvd å bli ferdig med innlegget, men dumme meg satt på den nye serien på Netflix Blind Love… Så ja, det er hva jeg skal gjøre resten av kvelden. Så vi snakkes i morgen, skal gi dere oppskriften på hummusen da.

EN ROLIG PÅSKE

Hola,

Håper dere alle har hatt en nydelig påskeaften. Jeg har tatt det ganske med ro, vært på turer med Chanel, laget mat og sett tre filmer. En avslappende dag, og det går helt fint. Skulle gjerne gått en lang tur og ikke to små turer med Chanel, men regnet hjalp ikke akkurat på humøret.

Måltidene i dag ble veldig lett. Jeg laget avokado toast til frokost, spiste gårsdagens hummus med gulrot til lunsj. Siden jeg har vært litt lat i dag, og fortsatt redd for å prøve å lage noe med tofu, så endte vi opp med å kjøpe vegansk schnitzel. Den var utrolig god, og enda bedre med soya brokkoli og en sterk gulrot saus som mamma laget.

I morgen skal jeg lage frokost poteter til frokost, hummus toast til lunsj også tenkte jeg å lage en type «kylling» curry, med ris. Vi får se hvordan det går! Elsker poteter, så gleder meg allerede til frokosten.

Har tenkte å legge ut oppskriften på hummusen jeg laget, utrolig god og lett. Hummus er dyrt å kjøpe, men billig å lage.

PÅSKE?

Hola,

God påske alle sammen! For mange er det nok en utradisjonell påske, i forhold til hva de er vant til. Men for min del er det en helt vanlig påske. Husker at jeg elsket påsken før når jeg var liten og bodde i Sogn og Fjordane. Vi gikk alltid på langrenn og spiste kvikklunsj, drakk solo og selvfølgelig varm kakao. Men det beste var at vi alltid fikk besøk av venner og familie fra Bergen.

Men etter som årene har gått, og jeg har blitt eldre. Så har påsken endret seg til å bli helt normale dager for meg. Påsken har egentlig bare vært bra for lønningene mine, siden jeg ofte har jobbet og får bedre betalt siden det er røde dager. Mens denne påsken tilbringer jeg hjemme, noe som egentlig er normalt for meg.

Har veldig lyst til å ha påsketradisjoner i fremtiden, men tenker det kommer når jeg får barn.

Siden jeg er på en vegansk meny i dag, koste jeg meg med påskeegget mitt sist lørdag. Som jeg hadde fylt med alle de norske favorittene mine. Chanel var ikke så ivrig på å ta bildene som dere kan se.

Håper dere alle får en fantastisk påske!

EN SULTEN MOR, OG KOSETE POMERANIAN

Hola,

God ettermiddag, håper dere alle fikk en god natt søvn. Natten min var urolig, fikk virkelig ikke sove, så utrolig trøtt nå. Skulle gjerne sovet til klokken 12:00,men fikk en sulten mor og en kosete pomeranian inn på rommet mitt halv 10, hvor jeg fikk streng beskjed om at frokosten var allerede 30 min forsinket.

Haha, skal virkelig få det gøyt denne måneden. Tenkte å utsette frokosten til klokken 10:00 i morgen og fremover, men føler det blir alt for seint siden lunsjen er klokken 13:00. Men vi får nå se, kommer vel egentlig litt an på hva tid mamma våkner. Jeg er jo ikke en frokost person, så pleier egentlig ikke å spise frokost.

Frokosten i dag ble veldig lett, så mamma kunne egentlig laget den selv, men en deal er en deal.

Ble en jordbær/mango smoothie med vegansk Collagen og kokos melk. Forfriskende, men måtte tilføre litt vann, som ble litt for mye. Dermed en litt vannet ut smoothie. Bedre lykke neste gang tenker jeg.

Nå har mamma og en venninne av henne tatt med seg Chanel på tur, så jeg må begynne å tilberede lunsjen. Skal lage Hummus fra bunnen av, så ligger allerede litt bak skjema. Vi snakkes senere!

DEN VEGANSK MÅNEDEN HAR BEGYNT!

Hola,

Første dag på en vegansk diet er herved ferdig, har gått veldig bra. Men hadde ikke forventet noe annet, har valgt noen ganske lette retter så tar ikke så lang tid.

Siden det er viktig å ha rutiner i korona tidene, har jeg bestemt at vi skal ha faste tidspunkt på alle måltidene. Så frokost er klokken 09:00, lunsj er 13:00 og middag klokken 18:00. Tenker at det er greit å begynne dagen klokken 9, ikke for tidlig men samtidig ikke for seint. Og siden jeg står for alle måltidene, så må jeg opp, vist ikke får jeg en sur og sulten mor. Noe jeg ikke vil.

Dagens frokost var en ristet grovbrød skive, med en halv avokado og pepper. Lunsjen besto av et grønt eple, kjært opp med kanel på. Mens til middag laget jeg en mix av bønner, hvitløk og chilli. Oppå hvit ris og stekte erter. Ganske lett og grei middag.

Kanskje veldig kjedelig, men mat planen har de viktige tingene som proteiner, sunt fett og karbohydrater. Men samtidig under 1500 kalorier. Nærmer jo seg sommeren, så viktig å passe kaloriene i samme sleng. Har sett så mange veganske ting jeg kunne tenkt meg å prøvd, alt i fra quesadillas til veganske kanel snurrer. Men det får bli senere.

Tror ikke jeg kommer til å bli 100% veganer, men vil gjerne prøve å spise så mye vegansk som mulig. Kanskje ha en dag i uken hvor jeg kan spise vegetariansk, men utenom det bare spise plantebassert. Vi får se hva som skjer…

HVA SKJEDDE EGENTLIG?

Hola,

God ettermiddag alle sammen, vet det er en stund siden jeg har blogget. Men jeg har hatt skikkelig skrivesperre, og samtidig ikke gjort noe annet enn å være hjemme. Vil heller ikke bare skrive et dårlig innlegg, bare for å skrive noe. Bloggen skal være en positiv ting i livet mitt, så da blogger jeg når jeg har det bra, og synes det er gøyt.

Grunnen til at jeg har kommet tilbake nå, er fordi jeg har begynt på Vegan måneden min, og er mer ute og gjør ting. Som fører til at jeg får inspirasjon. Har enda ikke begynt å lese til eksamen som er om en måned, men på vei til butikken i går, møtte jeg på yndlings norsk læreren min fra 10 klasse, så fikk en pekefinger på hva jeg burde fokusere på. Følte virkelig det var et bra hint og push fra større makter. Alt har en mening som jeg alltid sier, enda et bevis.

Skal skrive et innlegg senere om vegan måneden, og hva jeg har spist i dag. Men nå må jeg gå å lage middag, slik at ikke mamma blir sur. Jeg har altså hoved ansvar for matlagingen hele måneden. Så dette blir gøyt, spesielt at jeg får bestemme hva mamma skal spise hver eneste dag!!