DÅRLIG TIDSPUNKT

Jeg liker å blogg, se på serier og filmer. Men fortiden har jeg ikke tid til noe av det. Har vært på Gran Canaria nå siden 20 Mars og stor koser meg. Dette er liksom en “healing plass” hvor jeg ofte klarer å fokusere på hva jeg må, og behandle meg selv bedre. Altså en plass å finne seg selv og hva man står for.

Så dagene mine går for det meste i trening, kosthold og studie, siden jeg skal ta eksamen i Historie. Sliter så sykt fortsatt, men har fått lest mer her nede på en uke, enn det jeg har gjort siden begynnelsen av februar. Sier litt. 

Så ja, grunnen til at jeg skriver dette innlegget er for å bare gi en lyd, og si at jeg kommer sterkt tilbake i slutten av Mai når jeg endelig er ferdig med eksamen. Ser at alt fokus og energi må brukes på studie og selvbehandling. Så bloggen blir lagt til siden en liten stund… Skal ikke si at jeg ikke kommer med et innlegg i ny&ne når jeg spyr av å studere, men jeg lover ingenting.

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


FORFERDELIGE KINESERE

SÅ plutselig var det gått over en uke siden jeg blogget. Grunnen til det er jo at Kina hadde det dårligste nette jeg har opplevd. Var virkelig helt forferdelig for to personer som jeg kan sikkert og vist si er avhengig. Det lille nette jeg hadde ble brukt til snapchat og oppdatering på facebook, også skal jeg ærlig innrømme at når vi først var på hotellet, ville jeg bare hvile. 

I japan var det full fart og mye gåing hver dag, det samme ble det egentlig i Kina og. Når man bare har 4 dager per plass, og man helst skal se alt. Da må mange ting gjøres hver dag. Føler vi fikk se alt det viktigste som var super bra. 

Turen til Asia var helt fantastisk, men plassen jeg likte best var Tokyo. Japanere er bare så søt og snill, alltid høfflig og så hjelpsom. Mens det var noe helt annet i Kina, der startet det med at vi ble lurt ang å betale mye mer for en taxi enn vi skulle. Kom til et dritt hotell hvor ting så helt forferdelig ut, og kunne de ansatte engelsk? Nei, INGEN i Kina som vi pratet med kunne engelsk unntatt guiden vår den ene dagen. Men ja, var ikke den beste engelsken.

Jeg hadde heldigvis lastet ned en oversetter app, så jeg klarte og få oss vekk fra hotellet, ved å bare betale for en natt. Vi fant heldigvis et greit hotel for en grei pris etterhvert, eneste som ikke var bra der var at det stinket røyk. Men med litt parfyme og åpne vinduer så gikk det bra. Men ja det var ikke en god begynnelse på Kina eventyret. Vi hadde flydd hele kvelden, også alt det stresset som kom etter gjorde at jeg tok meg en 5 timers napp når vi hadde sjekket inn.

Ellers i Kina hadde vi lyst til å slå til mesteparten av kineserne som var utrolig frekk. Så det eneste jeg egentlig likte med Kina var den Kinesiske muren. Har egentlig bestemt meg for å ikke dra tilbake til Kina, men siden en av tingene mine på the bucket list er å oppleve alle disney parkene, så må jeg desverre en tur til Hong Kong & Shanghai. 

Så får alle som vil dra til Beijing,Kina : Du trenger bare 3/4 dager… Opplev muren, se den forbudte by, sommer palaset & olympiske parken, så er det egentlig ikke så mye annet og gjøre!!

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


IKKE JAPANSK

Noe jeg gledet meg mye til å prøve her i Tokyo så var det skikkelig japansk sushi. Vi dro på en typisk sushi restaurant for lunsj på mandag, og skal være ærlig å si at jeg ble litt små skuffet. Ikke ta meg feil, maten var god men siden jeg hadde så store forventninger så ble det plutselig litt nedsig. Jeg elsker jo maki, greien er at maki her er ikke som makien jeg er kjent med. 

Makien jeg er vandt til, er en “amerikansk” sushi type. Yui fortalte meg at amerikanerne har laget sin egen verisjon, noe som hun synes var dumt siden alle tror at det er slik sushi skulle være. Så ble ikke noe “amerikansk maki” på meg, men ellers smakte maten jeg bestilte veldig godt. Må desverre holde dette kort siden jeg må komme meg avgårde. Flyr til Beijing i kveld, så vi snakkes i Kina.

——————————————————————————————-

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


SUKKER SJOKK PÅ FULLTID

Endel av hva vi opplevde i går var å shoppe og se oss rundt i en av de mest befolkede gatene i Tokyo. Harajuku street, eller som jeg kalle “sugar street”, den er veldig kjent for masse spennende mat og ting, og vi hadde jo allerede planlagt å prøve forksjellige ting som crepe og regnbue sukkerspinn. Etter sukkerspinnet var inntatt, ble det ikke noe crepe for å si det slik. Hadde fått sukker sjokk på fulltid, men samtidig så var det faktisk ikke så alt for mye sukker i sukkerspinnet. 

Det var mindre sukker i den største regnbue sukkerspinnet (som jeg hadde), enn i en donut. Så da spiste jeg med litt bedre samvittighet, og heldigvis hjelpte Yui meg med å bli ferdig med den. Sukkerspinnet er ganske populært og det finnes mange bilder av det på instagram under #totticandyfactory.

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


SHRINE GARDEN

God morgen, tenkte jeg skulle dele noen bilder med dere før vi går ut. Det var en lang, men utrolig fin og minnesrik dag i går. Vi gikk i parker, lærte og så japansk kultur og tro, shoppet & hadde en utrolig opplevelsesrik dag. 

Vi klarte selvfølgelig og rote oss litt bort i begynnelsen av dagen, så brukte nesten en time på å møte venninen min Yui, før vi fikk begynt dagen vår skikkelig. Første stoppet ble å se en av de mest besøkte shrinene som er i Tokyo. Vist jeg skjønte rett, så var før i tiden keiserne i Japan en gud. Og at de ble bygget shrines for de. Her i Japan har de jo mange forskjellige tro systemer som f.eks buddisme og kristendom, men shrine troen er den mest grunleggende troen for japanere. 

Det var mange forskjellige ting vi måtte gjøre for å vise respekt for guden(e), en av de var at vi måtte bli rengjort før vi gikk inn til tempel området. Da matte vi skylle vann på hendene og ta litt av vannet i munnen via en treskei. Når vi var inne på tempel området gikk vi opp og hev en mynt, etterfulgt av at vi måtte bukke to ganger, klappe to ganger og tilslutt bukke igjen. På en eller annen tid skulle vi og ønske noe, men skal være ærlig å si at jeg ikke var helt tilstede på den ønske delen. Var så mye annet som skulle gjøres enn å fokusere tankene mine på hva jeg ønsket.

Det var og en plass man kunne kjøpe charms med forskjellige fordeler. En var f.eks til å forbedre karakterer, en for trygg ferd i traffikken og en for vellykke når det kommer til kjærligheten. Man kunne og skrive opp ønskene og tankene sine på søte tretavler som man hang opp. Veldig skjønt for å si det slik.. Noe av det jeg liker med å besøke andre land er å kunne lære mer om tradisjonene deres, noe jeg fikk i dag. 

            

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


ALICE IN WONDERLAND OPPLEVELSE

God Morgen fra Tokyo. Etter en god natt søvn er vi klar for dag to her i Tokyo, og gjett om vi gleder oss. Våknet til strålende sol og fin tempratur, så langt har denne dagen begynt bra. Vi skal oppleve en av de mest folkerike gatene i dag, og se på noen av de Japanske skattene denne byen har å tilby. Også skal jeg endelig få spise sushi her i Tokyo, det å spise sushi i “sushi landet” har alltid vært et goal. 

Nok om i dag. I går var vi som sagt på en Alice in Wonderland restaurant. Utrolig stilig må jeg først og fremst si. Lokalet var dekorert som hagen til Queen of hearts, og servitørene var kledd ut som Alice. Så vist vi skulle ha tak i servitøren måtte vi rope etter Alice. Maten og hva maten kom oppi var og preget av Alice in Wonderland temaet. Så vi spiste mat ut av tekopper. Var utrolig gøyt å ha opplevd noe slikt når vi først er her, siden det er veldig typiskt Japan og ha tema restauranter. 

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


FØRSTE DAG I JAPAN

Ja vell hvor skal jeg starte! Vi kom jo med, og ja turen var helt forferdelig med unntak av en søt japansk mann som jeg satt ved siden av. Tror jeg klarte og til sammen sove 1 timer på den 11 timers turen, mens selvfølgelig klarte Steffen og få seg 3 timers søvn. Glad på hans vegne, men kjipt å ikke få til og sove. Maten på Økonomi er heller ikke noe å skryte av, men ble overasket over middagen deres denne turen. Smakte faktisk ganske godt, men så kom frokosten hvor Steffen faktisk endte opp med og bare spise litt av osten, det sier jo sitt. Men alt i alt er vi veldig takknemlig for at vi fikk bli med på flyet. Vi hadde virkelig flaks der, så får litt dårlig samvittighet når jeg sutrer over at vi fikk økonomi. Men selvfølgelig blir jo man litt bitter, når vi egentlig skulle ha business men pga siste liten upgrades ble den drømmen knust. Men igjen utrolig takknemlig for at vi fikk denne muligheten.

Vi kom hvertfall ikke til Tokyo i en likpose, men med et stort behov for kaffe! Heldigvis kom vi oss veldig fort igjennom immigration, men grunnen til det var jo at nesten alle på flyet vårt var japanske, så selvfølgelig var jo besøks køen veldig liten. Søte Yui en tidligere romkamerat jeg hadde i USA, kom og møtte oss på flyplassen og viste vei rett til starbucks for å fylle på med kaffe. Måtte le litt av oss da.

           

           

Var utrolig koselig å få sett henne igjen, og klarer ikke å takke henne nok for hvor utrolig snill hun er. Hun har lagt opp en timeplan på hva vi skal gjøre på når vi er her, så vi har fått vår egen guide. Jeg lovet henne før jeg dro fra USA at jeg skulle besøke henne, og det løfte har jeg virkelig holdt. 

Siden vi landet i Tokyo klokken 11 på ettermiddagen, så var ikke det akkuratt tid for og legge seg. Så vi har sjekket inn på hotellet, gått lange turer, sett på byen og spist middag på en Alice In Wonderland tema restaurant som jeg skal skrive mer om i morgen. Akkuratt nå er klokken 10 på kvelden, og vi må få sovet. Har snart vært våken i to hele døgn som ikke akkuratt er en positiv ting. Natta.. Snakkes i morgen…. PS. Beklager dårlig skrevet innlegg, men jeg er egentlig ikke helt tilstede akkurat nå.

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


ALDRI AT JEG GJØR DETTE IGJEN!

Jeg trodde jeg bokstavelig talt skulle dø i dag. Siden vi reiser på ID til Tokyo, altså at vist det er ledige seter så får vi være med. Problemet er at vist det er fult, så kommer vi ikke med og ja, vi var UTROLIG nær. Vi satt og skal til tider, og jeg ble utrolig kvalm, dette kunne ødelagt hele turen vår for å si det slik. Skjønner ikke at folk tørr og satse på id biletter. Meg og Steffen har hvertfall blitt enig om at vist vi gjør dette igjen, skal ting kjøpes i siste liten, vi må være fleksible og dra til plassene når det ikke er sesong.

Vi begge tenkte jo at dette var en perfekt tid og dra, siden det ikke er vinterferie eller påskeferie. Eneste vi ikke fikk med oss er at det er blomstre sesong ang kirsebærtrerene, de vi og gledet oss til og se. Men ja, planen var å dra i business noe vi fant utrolig fort ut at vi bare kunne glemme. Var utrolig mange som ville oppgradere til business og folk som ikke fikk de, begynte nesten og krangle med de ansatte og brukte det at de hadde diamant kort. Er det fult så er det fult liksom. Men ja, vi satt på benken i minst to timer, og svettet. Bare 2 ledige biletter igjen, så om en hadde kommet og kjøpt en bilett, så hadde vi være rævkjørt.

Siden vi hadde bestilt business og det ble fult, så ble vi nedgradert til SAS plus. Problemet ble jo at det kom i siste liten en for å oppgradere til SAS plus, så der røk plassene våre i plus, og vi endte opp i økonomi! 11 timer i Økonomi er et helvette for å si det slik!!  Men slik går det når vi drar til business byen, og på en høysesong. Turen hjem igjen fra Beijing ser veldig bra ut (krysser fingrene), så vi får nok prøve ut en god tur hjem igjen. Xoxo, ønsk meg lykke til..

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


SKAL SPISE HUND I KINA

Er helt sykt at vi mest sannsynelig drar til Asia i dag, det blir litt av en reise. Nå er jo det litt styr når det kommer til flyvningen, mest sannsyneligvis får vi ikke sitte i business, men så lenge vi kommer oss til Tokyo så skal jeg være glad. Vi skal jo som sagt først til Tokyo i fire dager som jeg gleder meg utrolig mye til. Spesielt siden jeg får møtt en vennine av meg igjen, og siden vi har et skikkelig opplegg på hva vi skal gjøre.

Ikke ta meg feil, Beijing blir nok supert og, men vi har fortsatt ikke laget en skikkelig plan på hva vi skal, og hva dag. Det eneste vi vet er at vi hvertfall skal se den kinesiske mur, og plasser som den forbudte by. Har heldigvis fått visumet i hånden og er helt klart til og dra. Jeg har enda ikke bestilt turen til den kinesiske muren, men skal få gjort det så fort vi sitter på flyet.

Skrev Kina i søkefeltet til Google i dag, og fikk opp noen bilder jeg virkelig ikke ville se. Kjenner at hjerte mitt knekker i to når jeg ser hvordan de behandler dyrene i Kina ( og egentlig resten av verden), spesielt tradisjonen deres om å spise hund og katt. Det er rett og slett ikke akseptabelt. Når folk sier at det er viktig og prøve landets spesial retter når man først besøker et annet land, så blir det hvertfall ikke hund jeg kommer til å spise.NUDLER OG RIS FOR ALLE PENGENE!!  

Både meg og Steffen skal gå på ris og nudle diett når vi er i Kina for å si det slik. Man vet aldri hva de plutselig har puttet oppi maten. Blir nok gøyt og dra til Kina, men tanken på hva de gjør er helt forferdelig. Tenk om noen skulle drept lille Chanel og spist henne liksom, jeg hadde klikket. Men skal prøve å ikke tenke over slite ting når jeg først kommer dit. Blir dumt og skulle ødelegge endel av ferien, bare fordi jeg er trist og sur over deres tradisjoner.

Q: KUNNE DU TENKT DEG OG SPIST HUND?

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


SPAR PENGER – MOJITO SCRUB RECIPE

                                      

Siden jeg skal bo en hel måned i Spania, og forhåpentligvis bli brun. Så er det viktig og gjøre kroppen klar for den fine brunfargen. Jeg er veldig nøye på å skrubbe huden og gi den mye fuktighet, før og når jeg jobber mot brunfargen. Gjennom endel år nå har jeg laget mine egne skrubber, enn og bruke masse penger på skrubber som kanskje ikke er så bra som de sier de er. Utrolig lett og lage skrubb, jeg pleier og bruke baby olje og sukker, men du kan selvfølgelig bruke for eksempel salt om du liker salt skrubber. Utenom det er det bare å være kreaktiv, jeg liker Mojito skrubben min siden jeg først og fremst liker mojito og fordi jeg liker lukten veldig godt. Så ja, prøv dette og spar masse penger.              

                       

DU TRENGER:

♥ SUKKER

      ♥ BABY OLJE 

         ♥ MINT OLJE      

   ♥ MINT 

  ♥ LIME

                             

          ♥ FØRST BLAND SUKKER OG BABY OLJE SAMMEN     

                                              

♥ TILSETT MINT OLJEN & BLAND GODT  

                                                         

     ♥ TILSETT MER SUKKER & MER OLJE OM DET TRENGS

                                

       ♥ TILSETT OPPHAKKET MINT & LIME SAFTEN

                   

                  

      ♥ ESTÀ BIEN

                   

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ