DEN FØLELSEN

Følelsen av å gjøre andre sin dag bedre, spesiell og kanskje litt magisk. Er en følelse jeg virkelig elsker. Som dere sikkert har forstått så er jeg servitør på den norske pavilijongen på Epcot, og stortrives. Jeg vet at dette kommer til å høres veldig klisje ut, men jeg elsker å kunne være endel av at en familie får en magisk dag.

Dette er noe jeg får gjøre hvor jeg jobber. Husker at når jeg var på intervjuet for å komme tilbake til Disney på et andre program, nevnte jeg at jeg elsket å ha en jobb hvor jeg kunne gå hjem og tenke at jeg hadde gjort noe bra, at jeg hadde gjort noen andre sin dag bedre… Eller på disney språket, at jeg var endel av å gjøre noens dag magisk.

Det har skjedd mange ganger at dagen min har vært helt crap, også klarer gjestene mine å få meg til å smile. De å kunne se hvor glad barna blir når de får se prinsessene, besteforeldrene som feller noen tårer fordi de er så lykkelig over å se barnebarna sine smil.. Og ikke minst kommentarer om at jeg har gjort en kjempe bra jobb. 

Det har skjedd meg utrolig mange ganger at foreldrene på bordet kommer bort til meg og takker, eller at barna gir meg både klemmer og gaver. Spesielt i dag hadde jeg 5 bord som fortalte meg at dette var det beste de hadde vært med på, og at jeg hadde vært en av de beste servitørene de hadde hatt. Et av bordene spurte og om å få snakke med en leder om hvor takknemlig og fornøyd de var, noe som var utrolig snilt. 

Når vi som jobber gjør noe ekstra magisk/veldig god jobb, får vi noe som heter The four keys fantastic card. Jeg har fått endel av de, men skal være ærlig å si at jeg likte det jeg fikk i dag ekstra godt. Faren på borde hadde fortalt at jeg var desidert den beste servitøren de hadde hatt på Disney.. Dette er jo en kommentar jeg tar veldig til meg, siden jeg passer på å holde et bra service nivå, men også få ting til å gå rundt.. Altså at ting blir gjort kjapt men samtidig at gjestene ikke føler seg presset. Så ja, er veldig stolt over den! 


Så gjestene gikk hjem med et smil pågrunn av en magisk opplevelse, og jeg gikk hjem med et smil pågrunnn av fine kommentarer og noen prinsesse klemmer. Haha, ja hele dette innlegget ble litt klisje, men jeg er fortsatt i et magisk happily ever after humør.

Nå må jeg bare komme meg kjapt til sengs siden jeg skal på jobb igjen om 5 timer.. Natta, eller god morgen for deres del.

HÅPER DERE ALLE FÅR EN NYDELIG LØRDAG

 

ROCCO’S TACOS

                      Lokal tid : 1:30 

Det var utrolig deilig å føle at jeg endelig hadde et liv, et liv som ikke bare omhandler jobb og søvn! Jeg har 2 fri dager i uken, 2 fri dager som egentlig skal brukes til å gjøre ting, oppleve ting. Men dette er noe som ikke har skjedd etter at jeg ble servitør. Når jeg jobbet som seater/bakeriet hadde jeg energi til å kunne gjøre noe når jeg endelig hadde fri, men ikke nå. Begge fri dagene mine har gått til å sove, har sovet til kl 3/4 begge dagene noe som går hardt utover døgnrythmen min, og gjør det hardere for meg å komme meg inn i god rythme når arbeidsuken begynner igjen.


I går (Mandag) dro heldigvis meg og Martine ut og gjorde noe etter at hun var ferdig på jobb. Vi gikk en lang tur, kjøpte inn dermelogica produkter og spiste på Rocco’s tacos, en plass jeg har lenge hatt planer om å spise. De hadde den beste guacomolen jeg har smakt. De kom og lagde den rett forran bordet vårt, skikkelig hjemmelaget for å si det slik. Skal virkelig tilbake dit for å si det mildt. Men ja, det var deilig å komme seg ut av leiligheten litt. I dag har jeg bare vært inne og surret. Vasket litt og har max vært ute i 10 minutter når jeg gikk ut med søppelet. haha, for en daffe dag !!


Jeg har forresten bestilt meg en kitchenaid nå, endelig skal det bli litt lettere å få baket igjen! Hater alt styret med å bake, ting kommer til å bli så mye enklere nå. Har en svart kitchenaid i Norge, men har alltid hatt lyst på en cream farget, så endte opp med å kjøpe cafe latte fargen. Gleder meg masse til å få den på døren, kommer nok til å bli brukt mye.

HÅPER DERE FÅR EN FANTASTISK DAG

 

TILBAKE TANKER

Det er på de tidene her at tankene mine bare surrer i hodet. Jeg har jobbet pm i dag, som tilsier at jeg jobber 14:15 til 22.45 og skulle allerede vært i seng for lenge siden! Problemet er at det ikke er lett å “roe seg ned” etter en dag hvor man løper og løper på jobb. Sovepiller er heller ikke noe jeg vil bli avhengig av, så da sitter jeg ganske godt i det.

Har kjøpt lavendel lukt osv, men føler alikavell at det ikke hjelper slik jeg kunne tenkt meg at det skulle. Men ja, klokken er snart halv 3 på natten og jeg skulle vært i seng for rundt 3 timer siden. Siden jeg jobber mest pm, så har jo planen vært at jeg skal stå opp tidlig, få trent og kanskje solet litt før jobb? Det skjedde ikke i dag for å si det slik.!! Jeg må ta bussen klokken halv 2, og jeg sto opp kvart på 1! SMART? NEI.. 

(SAVNER DENNE BRUNFARGEN SÅ SYKT MYE!)

I morgen burde jeg virkelig få stått opp, må både vaske klær og trene siden jeg ikke fikk gjort det i dag. Skulle gjerne fått solt meg litt og, er jo lik bleik her jeg sitter. Hva skjedde med å IKKE være brun når man bor i THE SUNSHINE STATE? Lurer du sikkert på… Svaret er at siden jeg jobber så mye, og siden jobben min er inne i en resturant. Så ender jeg opp med å ikke få så mye sol lys på meg. Ja jeg har fri dager, men hvor lenge tror du jeg sover igjen? Haha, hvertfall så pass lenge at jeg ikke får solt meg. Eller så er det at fridagen må brukes på noe mer enn bare å sole seg… Skikkelig dilemma dette her altså!


(SKULLE GJERNE FÅTT DEN SUNNE LIVSTILEN MIN TILBAKE I SAMME SLENGEN)

Er det noe jeg savner med Gran Canaria, så er det brunfargen min! Der hadde jeg mye tid til å sole meg, og var ikke en eneste dag jeg ikke fikk kjenne varmen på huden min.. Skulle gjerne hatt den brunfargen tilbake, men det kommer nok til å ta litt tid.

Får komme meg i seng nå, slik at jeg forhåpentlivis får noe nytte ut av morgendagen før jobb.. 

HÅPER DU ALLE FÅR EN FANTASTISK FREDAG 

 

SIDE TO SIDE

Er så utrolig glad nå, gjett hvem som skal på Ariana Grande konsert i April her i Orlando? Jo det er meg! Det blir første gang jeg får sett Ariana live, og Martine & meg har fikset oss skikkelig gode biletter. Jeg kjøpte Ariana Grande’s ‘let me love you’ Backstage dance party experience. Det er jo en VIP pakke, så den kostet selvfølgelig litt, men vi fant ut at når vi først skulle se henne live, ville vi ha gode plasser. Man vet jo aldri om vi får sett henne igjen.


Pakken inkludere: 

● One (1) premium reserved ticket in the first 20 rows 
● Soundcheck dance party hosted by Ariana Grande’s dancers 
● Q&A with Ariana 
● Invitation to the ‘Honeymoon Inn’ Lounge, including: 
○ Viva Glam styling booth featuring MAC cosmetic samples 
○ Interactive photo booth with props 
○ `Sweet Like Candy’ bar featuring catering plus signature AG mock-tail selection and cash bar* 
● One (1) exclusive VIP merch bag, designed by Ariana 
● Membership to Ariana’s official Bkstg Hub** 
● One (1) wearable 3-D commemorative laminate 
● Early merchandise shopping experience 
● On-site concert host 

Vi fikk plass på 10 rad, så det blir nok noen gode bilder for å si det slik. Gleder oss mye, bare dumt vi må vente helt til April! Menmen, bilettene er hvertfall sikret. Jeg følte lommeboken fikk svi endel når jeg måtte betale, men nå lå jeg og ut for Martine.. Så får jo penger igjen fra henne. Spurte bestekompisen min om det var en grei pris (han går nesten på alle kjente konsertene i Oslo). Han sa at det faktisk var en ganske okey pris med tanke på hvor mye som er inkludert i pakken, så det lettet nå litt på den dårlige samvittigheten! 

 

SAVNET ER STORT

Man skulle ikke trodd at en liten puffdott kunne endre livet ditt så mye. At man kunne elsket den så mye som jeg gjør. En av de eneste jeg savner fra Norge er puff dotten min Chanel. Er utrolig hardt å være vekke fra henne, hun er liksom lille babyen min. Not in blood but in heart of course. Det nærmer seg nå 5 måneder uten henne, en ny rekord som jeg ikke liker 

Jeg vet hun har det bra i Norge, noe som er viktig. Men hun er uansett min, og jeg håper at jeg kunne funnet et sted jeg kunne bodd med henne og hatt henne her med meg. Håper at dette er det første og siste året jeg må være vekke fra henne på denne måten. Ja jeg er veldig følsom akkurat nå, men prøv å få en liten selv og du kommer til å forstå hvor glad man blir i de.


Har vært tider jeg har tenkt jeg bare burde fått meg en kjæreste slik at vi kunne bodd hos han sammen, men det hadde jo ikke vært så veldig snilt for å si det slik. Så det skjer ikke. Jeg tror på at ting har en mening. En kjæreste kommer når tiden er inne for det.

 

ADO

Den følelsen når du egentlig skulle jobbet 16 timer, men får gå hjem.. Jeg kan love deg at det var godt! Jeg kom på jobb og fikk med eneste gang spørsmål fra lederen min om jeg ville ha de vi kaller ADO, utrolig usikker i begynnelsen siden jeg virkelig trenger pengene. Men etter han fortalte meg hvor få reservasjoner  vi hadde, fant jeg ut at det var like greit. Men da skulle jeg ha ADO på kveldsvakten min. Er jo ikke så mye vits å stå tidlig opp, gå hjem også komme tilbake på jobb senere. Så han slettet hele skifte mitt.

Eneste er at vist ikke alle møter opp på jobb senere, så må jeg kanskje komme på jobb alikavell.. Den er jo litt kjip, så krysser fingrene på at alle er flink og møter opp. Kjenner at det svir litt når jeg tenker på pengene jeg “mistet” men med så lave reservasjoner så hadde det uansett ikke blitt så gode penger som man til vanlig får på en dobbel. Jeg jobber og dobbel på søndag så sikkert like greit å ta seg enda en fri dag. Har hatt fri 2 dager, med ingen stemme. Stemmen min er enda ikke helt i topp form, så helsemessig var dette nok lurt. Jeg hadde sikkert mistet stemmen utover dagen uansett, mens nå får den enda en dag på å hvile seg.

( ♥Så utrolig glad i hun her♥)

Planen er nå og få meg en skikkelig treningsøkt, få kjøpt inn mat og kanskje dra på kino med Martine senere, så dette blir nok bra. BUT FIRST : Sove/hvile litt til!! Våknet mange ganger i natt, med bare 1.5 time søvn mellom “øktene”… Men for all del, kan ikke akkuratt sove så alt for lenge siden jeg burde være trøtt til i kveld. Jeg har fikset vaktene mine slik at jeg for det meste jobber seint, så jeg skal få inn en rutine på å få trent før jobb.. Og den rutinen begynner jeg på i morgen.. Wish me good luck!

Nå er det påtide å ta på silkemasken og sove litt, typsik at jeg ikke får sove nå som jeg kan. Menmen. 

 

HA EN FIN DAG ♥

 

HOUSWARMING PARTY

Er det noe jeg har alltid vært flink til, så lenge jeg kan huske. Så er det å gjøre ting i siste liten. Er så utrolig lei av det, og prøver å endre de dårlige vanene, klarer det kanskje en eller to ganger, så er det rett tilbake. Spesielt når jeg lager kaker, så ender det alltid med at jeg lager kake til langt ut på kvelden, jeg vet jo at det tar mange timer å lage den kaken siden jeg er pirkefin og skal ha den perfekt. Men alikavell får jeg ikke til å begynne tidligere. Jeg laget kake til min søte amerikanske søster og ektemannen. De har nettopp kjøpt hus og hadde innflyttingsfest. Jeg jobber utrolig mye å hadde egentlig ikke tid til å lage kaken, men fikk byttet vekk tidligvakten min på lørdag slik at jeg fikk fri. 

Selvfølgelig sov jeg til rundt 1 tiden siden jeg er så sliten fortiden, så jeg begynte vell ikke på kaken før rundt 5 tiden. Første kaken gikk til helvete siden den ble alt for “bløt” om det er en god beskrivelse.. Hehe.. Så jeg måtte ta bussen opp til walmart og kjøpe nye ingredienser… Det tok vell meg 1,5 time, så jeg begynte på den nye kaken rundt 8/9 tiden.. Var ikke ferdig før rundt 2 på natten for å si det slik. Skulle opp klokken 6 dagen etter, så ble bare 4 timer søvn på meg.


 

Kaken ble ikke perfekt, faktisk ganske skeiv. Men Kathryn og Kim likte den, og den smakte godt.. Det er jo det viktigste for å si det slik. Kathryn liker vanilje og bringebær, så det ble en vaniljekake med bringebær mousse.

 

Q: HVA SYNES DU? 

 

YOU HAVE TO WORK BITCH

Er så utrolig sliten fortiden! Vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal klare meg gjennom denne uken. Men så igjen har jeg troen på meg selv. Har bare vært på jobb 2 dager, og går rundt og surrer på jobb allerede. Heldigvis har jeg folk som tar godt vare på meg på jobb, om ikke hadde jeg hatt et stort problem.

Blir et litt kort innlegg siden jeg har dobbel i morgen og skulle vært i seng for lenge siden, 16 timers skift og under 5 timer hvile er ikke akkurat helt bra. Men jeg skal vel overleve. Håper på at en medarbeider tar AM vakten min på lørdag slik at jeg får hvilt og laget kaken som må være ferdig senere på lørdag. Haha, er jo min egenfeil at jeg er slitt ut, jeg tar jo alltid på meg flere oppgaver enn jeg kan takle, men igjen kommer jeg meg alltid gjennom det. Vil egentlig ikke gi fra meg lørdagsvakten siden jeg har et viss beløp jeg vil ha hver uke, men for kroppen min sin del burde jeg.


Hadde et bord med en bestemor og barnebarnet, begge hadde bursdag hun 50år og lille jenta 9 år.. De hadde bestilt en utrolig nydelig Belle kake som jeg ligger ved bilde av, litt missunelig for å si det slik. Belle figuren er laget av hvit sjokolade!! 

Så til alle jeg kjenner som leser dette innlegget, jeg vil ha en slik kake!

 

Q: HVA SYNES DERE OM KAKEN?

 

 

TYPISK MEG SA DU?

Hvem var det som våknet etter klokken 12 i dag og stresset med å komme seg avgårde? Jo det var meg som alltid! Var jo ikke så alt for seint i seng, vent litt.. Nå lyger jeg. Klokken ble nærmere 2, men alikavell skulle jeg klart og komme meg opp fra sengen før kl 2.. 12 timer er et luksusproblem sier du meg, så jeg burde virkelig skjerpe meg.

Jeg ble jo ikke ferdig med pappa’s kake i går siden jeg ikke hadde wipped frosting, så jeg bokstaveligtalt løpte til Walgreens for å kjøpe frosting.. Dermed var det bare til å putte kaken sammen og ta Uber til mom & dad. Jeg hadde jo avtale med banken at jeg måtte komme inn før kl 4 for at hun kunne hjelpe meg. Heldigvis var pappa så snil og kjørte meg ned, og joinet meg. Veldig hyggelig, han er så utrolig snill. Kunne ikke hatt en bedre far i livet mitt. 

(Den ble ikke like fin som jeg ville ha den, men pappa likte den så det er bra. Han er veldig interissert i fly og har et gult fly som jeg prøvde å lage)

Gillian som er min personlig bank rådgiver babler mer enn meg for å si det slik, så det tok vell 20 minutter fra vi kom inn i rommet til vi endelig begynte å prate om bank kontoen min. Har fått kredittkort ved Bank of America slik at jeg kan build credit, noe som er viktig siden jeg har planer om å bo her i fremtiden. Men siden jeg ikke har noe build credit før, måtte jeg begynne med et kredittkort hvor jeg må putte inn depositum. Så jeg lå mer inn på depositums kontoen i dag, slik at jeg har en større credit limit. Greit å kunne ha en høy credit limit siden jeg bruker korte som mitt daglig kort.

Så ja, jeg hadde ikke trodd det. Men jeg klarte faktisk å få gjort endel i dag, selv om jeg våknet så seint. Familie tid, bank, handlet mat og nå gjenstår bare treningen som er next stop. Klokken er mye her (halv 1 på natten) men siden jeg begynner seint og har energy nå, tenkte jeg at det er like greit å få gått på trening. Den følelsen etter trening er jo så utrolig god.

 

Q: HVA SYNES DU OM KAKEN?

 

DILEMMA

Har du de dagene som du føler bare flydde avgårde,og som du aldri fikk brukt skikkelig? Jeg hadde en slik dag i dag. Hele Søndagen min gikk jo til jobb siden jeg jobbet dobbel. Fra kl 7:15 AM til 11 PM var jeg på jobb, lang men koselig dag. På slutten var jeg på autopilot og gikk egentlig bare rundt å bablet. Haha, ettertankene tar noen ganger virkelig tak i meg og bare ” HELLO? HVORFOR SA DU DET?,, Setninger som “The princesses will be coming to the buffet (skulle vært bordet) kom ut av munnen min på slutten av dagen for å si det slik…  Jeg koste meg på jobb, så 16 timer på jobb gikk fortere enn man skulle tenkt.

Problemet er jo at jeg sover bort hele fri dagen min! Våknet klokken 4 mandag “morgen”, og da er jo liksom hele dagen borte.. Jeg fikk heldigvis dratt med meg Martine ned til Disney Springs på kino. Har lenge hatt lyst til å se Bridget Jones Baby, så fikk endelig gjort det i dag. Vi var og selfølgelig innom Sprinkle og kjøpte Cupcakes.. Hva skjedde med min sunne livstil for å si det slik? Men hello, jeg må jo få mer ut av fri dagen min! Så nå sitter jeg her å lager kake til min amerikanske far, han hadde bursdags for noen uker siden så ligger litt etter. Tenkte meg en tur til han og mor i morgen for å ha litt koselig familietid. Tiden går så fort her, og føler det er en evighet siden jeg hadde kvalitetstid med de.

(Noen som frister? Jeg falt for carrot cupcakes denne gangen.. Farlige saker)


Jeg må og få trent, vasket, gått i banken og handlet i morgen. Men vi får nå se hvor langt jeg kommer med tanke på at klokken allerede er 1 på natten her nå, så noen må ha på vekkerklokke til i morgen for å si det slik. Hadde ikke blitt overasket om jeg ikke hadde klart å dra meg selv ut av sengen før rundt 2 i morgen, men det går ikke. Har bare 2 dager fri, og jeg burde bli bedre på å utnytte de.. Vil ikke at livet mitt bare skal bestå av jobb og sove, har kastet bort nok av år på det.  Nok får nå, oppdaterer dere i morgen om dagen gikk til helvete eller ikke.. Sweet dreams …

Q: HVA DU PLEIER Å GJØRE NÅR DU HAR FRI?

 

LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ