MØRKE VONDE OG GODE TIDER

Hola,

En stund siden sist, men livet mitt har ikke vært helt på spor, og tankene mine har vært over alt, spesielt hvor jeg ikke vil ha de. Føler jeg har kommet inn i en vente fase igjen, venter og venter på å kunne flytte tilbake til USA, samtidig som jeg får dårlig samvittighet over at jeg ikke klarer å nyte tiden jeg har igjen her i Norge. Vennskapene mine er veldig viktig for meg, men samtidig føler jeg ikke at jeg klarer å gi 100% av meg selv.

Det har vært noen uker hvor jeg nesten ikke har sett noen, men ikke ta meg feil, jeg har og hatt noen lunsj og tur dater som har vært veldig positiv, og jeg har fått mye tid med Chanel, som er veldig viktig. Men denne uken blir anderledes . Jeg har mange planer og mange jeg skal møte, og jeg er så utrolig takknemlig for det. Trenger virkelig å komme meg mer ut, og møte folk som gir meg energi og glede, så dette blir bra.

(Brunsj med Michelle på Bergen Brunsj, anbefales strerkt)

Første uken i Desember håper jeg blir tilbringt i Oslo, men det er fortsatt ting som må komme til rette før den tid. Jeg har måtte dratt til politiet for å fikse meg et nytt pass, siden mitt gamle pass går ut om 4 år, og student visumet jeg får varer i 5 år. Takk Gud for at jeg plutselig kom på det, hadde vært flaut og stått på den Amerikanske ambassaden og fått et nei på grunn av passet mitt. Så ja, venter på mitt nye pass og får ikke visum papirer fra skolen min før jeg kan sende over bevis på nytt pass. Skal alltid være noe som må fikses og står i veien, men det ordner seg som oftest. Planen er å få passet ganske asap, få papirene fra skolen og dermed nyte noen dager i Oslo, samtidig som jeg får fikset meg visum, og når visumet er i boks, er det rett til USA!!! Kofferten er ferdig pakket, og etter dette innlegge skal jeg få tatt bilder av alt som skal selges, noe som har blit utsatt en lang tid nå……Håper dere alle har noen lyse og fine dager, selv nå når det er mørkt 90% av dagen. Vi snakkes….

Insta: SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

GLEDE OG TAKKNEMLIGHET

Hola,

God morgen, håper dere alle har hatt noen fantastiske dager siden sist. Tenkte det var på tide med en liten oppdatering. Kjenner virkelig på at dagene går i et, og jeg vet rett og slett ikke om jeg ønsker at de skal gå fortere eller treigere. Jeg gleder meg ekstremt mye til å flytte, meg samtidig føler jeg på at jeg gjerne skulle hatt mer tid med venner, og på grunn av korona så er det litt vanskelig fortiden.

Det er veldig viktig for meg at jeg ikke blir syk, for det kan virkelig ødelegge reiseplanene mine, så føler jeg må være ekstra forsiktig, og bare ha noen få personer jeg møter. Det har og vist seg at jeg må ha nytt pass, siden mitt bare er gyldig i 4 flere år, og et student visum er på rundt 5 år. Så jeg skal fikse meg nytt pass på Mandag, og håper for all del at det ikke tar lang tid, ikke noe amerikansk ambassade på meg før det er i boks.

Men alt ordner seg, så jeg har fortsatt planer om å flytte 13/14 Desember, som er UNDER EN MÅNED TIL!! HELT SYKT!. Men på en god måte, for sol og sommer følelse er akkurat hva jeg trenger nå.

Jeg har faktisk til og med pakket ferdig, og skal begynne prosessen med å selge ting jeg ikke kan ta med meg til USA. Merkelig å se rommet så tomt, men det viser bare at jeg er på vei mot et nytt kapitel i livet mitt, som jeg har stor tro på. Nesten litt feil å si, men 2020 har faktisk vært et bra år for meg. Fra å kjøpe mitt første hus til å endelig få flyttet tilbake til USA. USA har virkelig vært målet lenge, og nå har jeg oppnådd det. På tide å finne noe nytt å jobbe mot? JA, men samtidig er det tiden for å nyte hver eneste dag, bruke tiden på å være glad for at jeg har oppnådd mye de siste årene, spesielt dette året.

Inn på et annet tema, på torsdag 12 November hadde min kjære bestevenninne Martine bursdag ( HIPP HIPP HURRA), jeg laget selvfølgelig yndlings kaken vår, som er oreo dream cake og leverte den til henne. Men siden hun måtte jobbe, så ble det ikke noe feiring, men håper på en middags date etterhvert. Den samme dagen var det og et år siden jeg var ferdig med Disney programmet mitt, noe som var veldig trist. Så kan love 12 November 2019 var følelsesmessig, men dette året var det glede og takknemlighet. Vi snakkes…..

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

PAKKING OG SEIER

Hola,

For noen dager, følte virkelig jeg holdt pusten min fra Tirsdag til Lørdags kveld, og kan endelig puste lettet ut!! Dett gode vant over det onde, godhet og sannheten vant over hat og løgn. Jeg er evig takknemlig for at Joe Biden & Kamala Harris vant, USA går mot en bedre tid, og jeg gleder meg enda mer til å flytte.

USA har jo alltid blitt sett på som et fantastisk land, men ting har snudd seg i løpet av de siste 4 årene og jeg tror nok mange har dømt amerikanerne hardt for valget de gjorde i 2016. Så jeg blir glad over å se twitter meldinger som ” I can finally say out loud, that I’m proud to be American”.

Jeg har følgt ekstra nøye med på nyhetene de siste fire dagene, og CNN har nesten stått på konstant, så mye at jeg nesten føler jeg kjenner nyhetsankerne for valget. Men nå er valget over!! ( Eller for Trump supporterne er det fortsatt mye igjen). Jeg har sett talen til vinnerne og nå er det på tide å legge nyhetene til siden.

Prøver så mye som mulig å ikke følge med på nyheter til vanlig, for jeg føler det bare bringer inn stress, noe jeg prøver å unngå. Og vi alle vet at det blir mye stress og styr nå fremover, siden den sittende presidenten ikke klarer å innrømme et tap. Synes sykt synd på Biden, med tanke på at hver eneste ting han gjør fremover, kommer Mr. X-president til å trakke ned på og kommentere. Men nok om det, politikk bringer bare styr og kaos i mine øyner.

Dagen i dag har jeg faktisk brukt på å pakke, nesten alt jeg skal ha med meg er nå på spisebordet i stuen, og skal pakkes i kofferten min som jeg skal hente hos Martine i morgen. Litt merkelig å se hvor tomt rommet mitt er nå, føler liksom at rommet har gått fra å være veldig personlig, til ja tomt. Men med bare litt over en måned før flytting, er det like greit å bare bli ferdig med pakkingen. Mesteparten av klærne og tingene bruker jeg ikke fortiden uansett. Kan ikke gå med en sommer kjole i denne kulden for å si det slik. Vi snakkes……

 

 

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

TANKER OG FØLELSER ANGÅENDE Å FLYTTE TILBAKE TIL ORLANDO

Hola,

I det siste har jeg hatt litt angst angående det å skulle flytte tilbake til Orlando, ikke ta meg feil jeg gleder meg ekstremt mye til å kunne bo i huset mitt, kjøre bilen min, være med venner og nyte det fine været og det amerikanske liv. Men alle årene jeg har bodd i USA, så har jeg jobbet for Disney, og vært endel av en Disney familie. Denne gangen kan jeg ikke jobbe og skal gå fulltid på skolen, en stor forskjell.

Alt var så trygt i Disney “boblen”. Husleien ble trekt fra lønningen før jeg fikk lønn, 24/7 vakthold ved housing, 100% jobb på Disney hvor jeg tjente gode penger. De eneste bekymringene mine var å betale bil forsikring, mobil og finne ut hvor jeg skulle dra på ferie. Lett liv for å si det slik.

Mens nå har jeg mye mer ansvar og mindre penger. Jeg får ikke lov til å jobbe mens jeg går på skolen, så det eneste jeg har å leve på er pengene jeg får i fra lånekassen, og med tanke på at skolen koster endel, så er ikke det mye igjen i lommeboken. Jeg har og et hus jeg må ta meg av, og jeg kjenner at alt av skatter og forsikringer som skal betales svir.

Men jeg skal ikke klage, ja det blir harde tider, men jeg kommer ut av det med forhåpentligvis en Bachelor i Psykologi og betalt ned noen tusen på huslånet mitt. Det er en trøst å tenke at jeg betaler til meg selv hver måned, enn å skulle betale noen andre sitt huslån. Men det er fortsatt snakk om høye beløp, og jeg kan ikke leve det høye pengebruket jeg har gjort de siste 12 årene. Men penger er vel ikke alt? Kanskje ikke alt, men penger gjør livet mye lettere, så forhåpentligvis skjer det et mirakel hvor jeg ikke kommer til å slite med penger.

 

Valg: Ser virkelig ut som Biden endelig vinner, har sett på CNN som er hovedkanalen for valget, og Biden ligger godt an. Men de har IKKE annonsert hvem som er vinneren, og jeg synes det er teit av norske medier og annonsere att Biden har vunnet, når selv ikke Amerika har annonsert det. Rett og slett tåpelig. Men ja, oddsen ligger godt an for Biden, takk Gud for det.

 

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

NERVEPIRRENDE

Hola,

Følger dere med på USA valget? Jeg valgte å legge meg i går før tellingen hadde begynt, med tanke på at de fleste tallene kom i dag tidlig. Men om jeg sov godt er et annet spørsmål, jeg våknet minst fire ganger, og klarte selvfølgelig ikke å holde fingrene vekk i fra mobilen. Men siden det ikke var kommet inn mange tall, så var ikke det spennende.

Men stemningen er mye mer anspent og nervepirrende  nå. I dag tidlig sto det mange plasser at Biden kom til å vinne siden han ledet, men når man så nærmere på tallene i vippestatene, så sto Trump ekstremt sterk. Så kjente jeg ble litt sånn “slutt å si at Biden vinner, når tallene viser til at Trump vinner vippestatene”.

Men heldigvis har det snudd, men OMG det er nervepirrende og se hvor likt de ligger, og at det endelige resultatet kan ende opp med en forskjell på å bare 1/2 valgmenn. Noe jeg ikke hadde håpt på. Kan tenke meg Trump kanskje kunne gitt opp tidligere om forskjellen hadde vært stor, men med en så liten forskjell blir jeg ikke overrasket om høyesterett blir blandet inn. Men vi får se hva som skjer, vi her i Norge kan ikke akkurat gjøre noe. Mitt håp er at Biden vinner de statene han leder nå i løpet av dagen, slik at vi ikke må vente og at Pennsylvania blir den avgjørende staten.

 

(Throwback bilde fra Miami i 2016, var både i Miami Nov 2016 & 2019. Savner Miami utrolig mye, og håper virkelig på at en tur dit kan skje asap når Covid-19 forsvinner) 

Skal være ærlig å si at jeg ble litt irritert over at Trump vant Florida! Florida er favoritt staten min, men og hjemmet mitt. Men heldigvis er både Orlando og Miami blått, så føler det hjelper litt på.

Hadde egentlig store planer om å få pakket og sorter rommet mitt i dag, men kjenner viljestyrken er svak og kommer nok til å ligge på sofaen og holde meg oppdatert på CNN. Det er tross alt et viktig valg, ikke bare for USA men og resten av verden. Vi snakkes….

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

DET VIKTIGE VALGET, OG MINE TANKER

Hola,

Jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal begynne når det kommer til temaet USA VALG 2020“, men jeg kan vel starte med at jeg er litt redd. Redd for at en ny borgerkrig er rett rundt hjørnet.

Egentlig var planen min å prøve å ikke bry meg, ikke følge med på alt kaoset rundt valget. Men alle prater om det, og det er ikke lett å holde seg unna når det popper opp overskrifter om valget overalt.

Jeg husker valget i 2016 hvor alle eller i hvert fall mesteparten trodde at Hillary var en klar vinner og Trump bare var en klovn, men vi alle så hvordan det gikk, og hvordan landet har endret seg i etterkant. Husker viben på valg dagen som var anspent, og ikke minst all rasismen som tok seg opp etterpå.

Det var og er fortsatt mange amerikanere som får slengt etter seg hver dag, at de må dra ræven tilbake til landet de kommer i fra aka for det meste latinske land. For det er visse personer, spesielt Trump supporters som tror de er mer verdt og “ren amerikansk”, som flesteparten vet er feil. Vi alle husker vel historie timene på barneskolen som beskrev hvordan britene spesielt slaktet indianerne, som er det opprinnelige folkeslaget som bodde i Amerika. Mesteparten av Amerikanerne har nok et gen eller to fra andre land. Måtte le litt når jeg skrev setningen om “rene amerikanere”,  tanken som slo meg, var at jeg nesten føler det kan sammenlignes med “pure bloods wizards” i Harry potter.

(Bilde i fra HER

Som dere sikkert har forstått så er ikke jeg en fan av Trump, kanskje han har gjort noen gode ting. Men tror nok at vi alle kan føle og se at rasismen og hat blant folkeslaget har blitt verre i løpet av de siste 4 årene. Jeg synes virkelig at det amerikanske folket virker mer splittet nå enn før, og det er noe jeg synes er utrolig trist, spesielt når jeg har lyst til å tilbringe resten av livet mitt i USA. Det har og vil nok for alltid være landet jeg føler meg hjemme i.

Så dagens valg er ekstremt viktig. I følge målingene ser det ut som Biden kommer til å vinne, noe jeg håper på siden jeg tror det kommer til å bli mer fred i landet etterhvert. Men jeg har og en dårlig følelse på at Trump på en eller annen måte klarer å snu tallene og går ut seirende. Kanskje han har kjøpt en stemme eller to fra Russerne? Uansett så blir det vel ikke borgerkrig om han vinner. Blir vel bokstavelig talt ikke borgerkrig om Biden vinner heller, men tror vi alle må gjøre oss klar for noen kaotiske måneder. Vi snakkes, og jeg ber til Gud om at Biden vinner.

 

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER

OFFISIELT : JEG FLYTTER TIL USA

Hola,

Kjære lesere, ting har endelig falt på plass og jeg er på vei tilbake til hjemmet mitt i Orlando. Jeg har med gjevne mellomrom ringt til skolen i USA og spurt om oppdatering på papir arbeidet, og etter 6 uker fikk jeg endelig svaret : 23/5-regel skole papirene mine ble godkjent!!!.

Tok de evigheter, men jeg ville heller vente 3 ekstra uker og få et positivt svar, enn å vente mindre men fått et negativt svar. Så alt ordnet seg tilslutt, som det vanligvis gjør. I’m grateful!!

Så nå venter jeg bare på visum papirene! Skolen begynner ikke før 11 Januar, men siden jeg kan flytte ned 30 dager før, kommer jeg til å flytte ned rundt 13 Desember. Jeg har utrolig lyst til å feire jul og nyttår i mitt nye hjem. Føler liksom jeg har kommet til det punktet i livet hvor jeg vil lage mine egne tradisjoner, og jeg har allerede ventet i 9 måneder på å få flytte tilbake, så selvfølgelig tar jeg det første flyet jeg kan ta.

Jeg fikk under en uke på å nyte det nye hjemmet mitt, før jeg måtte fly hjem i Mars, så mesteparten av tingene mine er fortsatt i kasser, og alle møblene mine står innpakket i et hjørne i stuen min. Så det skal bli deilig å få alt ut av kassene og dekorere det fine hjemmet mitt. Siden jeg flytter ned til jul, så kommer jeg selvfølgelig til å dekorere huset til jul og i samme slengen. Planen er å ha et skikkelig ” White Christmas style with a hint of gold”. Gleder meg masse!

Blir jo dumt at jeg ikke får feiret jul med mamma og Chanel (Chanel flytter ned til sommeren, når mamma kommer på besøk), men jeg er ferdig med å feire jul i Norge, ferdig med å tilbringe hele vinteren i et land, hvor vinteren i mine øyner bare er grå og mørk. Jeg kommer nok bare til å besøke Norge i sommertider i fremtiden for å si det slik.

Kjenner og at det blir merkelig å skulle flytte for godt, for jeg har virkelig ikke planer om å flytte tilbake til Norge. Ender jeg opp i Norge i fremtiden, så har virkelig noe gått skikkelig galt, så satser på at det ikke skjer.

Det eneste som er trist, er at jeg må forlate venner og familie, og det blir nok lenge til jeg ser de igjen. For det første så er det er virus som herjer, for det andre så kommer jeg til å ha lite penger til å reise, og for det tredje tror ikke jeg at folk kommer til å kunne komme på besøk med det første. Så kanskje jeg ikke kommer til å få se folk igjen før i 2022/23, men heldigvis har jeg mange gode venner i Orlando, så jeg kommer ikke til å bli ensom.

Tenker jeg skal skrive litt mer om hva skole jeg skal gå på, men jeg tar det i et eget innlegg. Så vi snakkes…

Insta : SILJE.LOPEZ

Facebook: HER