LOWCARB KNEKKEBRØD

Jeg fikk to brett ut av disse ingrediensene: 

♥ 125 gram mandler

♥ 60 gram hasselnøtter

♥ 3 dl. solsikkekjerner

♥ 2-3 dl. sesamfrø

♥ 2 spiseskjeer fiberhusk (kjøpes på helsekostbutikk eller Meny)

♥ 5 dl. vann

♥ 1-2 teskjeer salt (smak gjerne til)

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 160 grader, varmluft. Finhakk mandler og hasselnøtter i en miksmaster, og ha alle ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett vann og rør godt. Nå er røren veldig flytende, så la den svelle i 10-15 minutter, slik at den blir fastere (fiberhusk gjør underverker).

2. Ha bakepapir på to stekebrett, og fordel røren jevnt på disse to. Det beste er å bruke en slikkepott og smøre deigen utover bakepapiret. Bare prøv deg fram.Er en fordel å smøre slik at det blir en stor firkant, dette gir penest resultat.

3. Rut opp med en kniv eller et pizzahjul, og sette brettene inn i ovnene. Sett det ene helt øverst, og det andre helt nederst. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene, og lar de stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftovn, tror jeg det blir best om brettene står 70 minutter hver for seg, midt i ovnen.

4. Etter steketiden ta du brettene ut, og knekker opp med en gang. Dersom det du rutet opp før stekingen har forsvunnet litt, gjør du det bare om igjen. Her må du være rask, så det ikke blir altfor sprøtt før du får lagd fine ruter.

 

 LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN TIL BLOGGEN FOR OPPDATERINGER

FØLG GJERNE INSTAGRAMEN MIN SILJE.S.LOPEZ 


 

1 kommentar

Siste innlegg